17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii îl preferau pe Mitropolitul Teofan

Gorjenii îl preferau pe Mitropolitul Teofan

Alegerea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, dar mai ales ieşirea din cursă a Mitropolitului Olteniei, Înalt Prea Sfinţia Sa Teofan, a ridicat mai multe semne de întrebare printre gorjeni. O mare parte dintre ei l-ar fi preferat pe Teofan, dau nu s-au declarat dezamăgiţi nici de alegerea Mitropolitului Moldovei.
Protopopul Vasile Vlădoiu, de la Protoieria municipiului Târgu Jiu, a declarat că este mulţumit de rezultatul alegerii Înalt Prea Sfinţitului Daniel. „Sfântul Sinod şi ceilalţi reprezentanţi au ales ceea ce a trebuit să aleagă, ceea ce este bine pentru biserica noastră. Au ales fiind sub influenţa Sfântului Duh şi au avut conştiinţa împăcată în faţa lui Dumnezeu. Mitropolitul Teofan era foarte potrivit pentru această înaltă funcţie, dar îi respect alegerea de a nu mai candida. A lăsat locul celor mai în vârstă. Şi Înalt Prea Sfinţia Sa Daniel, acum Patriarh, este un om deosebit, a fost un mare mitropolit, cred că este potrivit pentru funcţie“.
Ionel Manţog, preşedintele Partidului Democrat (PD) Gorj, a spus că speră ca Patriarhul Daniel să fie potrivit pentru această funcţie: „Nu este menirea noastră, a politicienilor, să ne amestecăm în treburile bisericii. Biserica Ortodoxă Română trebuie să ştie, pentru viitor, să îmbine păstrarea valorilor tradiţionale cu participarea la schimbul de valori într-o lume globalizată. Sper ca Patriarhul Daniel să fie potrivit pentru această misiune“.
Dan Ilie Morega, liderul Partidului Naţional Liberal (PNL) Gorj, a mărturisit că îl voia pe Mitropolitul Teofan în această funcţie. „Toată lumea ţine la oamenii săi, din regiune. Eu îl voiam pe Mitropolitul Teofan. Îl cred foarte potrivit pe părintele Teofan pentru funcţia de patriarh. De asemenea, mai cred că Biserica Ortodoxă ar trebui să fie condusă de un om care are ca pilon mănăstirea, viaţa călugărească. Daniel provine din lumea cadrelor universitare, nu din cea a călugărilor. Teofan este un om de o mare cultură, profesionist, a lăsat locul celor mai vârstnici, el este mai dinamic. Mitropolia Olteniei a cunoscut o mare dezvoltare sub oblăduirea lui“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS